Yoni Ichtertz
Kun lapsena kuulin, että ranskalainen isomummuni lähti 1900-luvun alussa kokkien, tarjoilijoiden, raaka-aineiden ja elävien eläinten kanssa hevosten vetämissä kuomuvaunuissa viikon pitopalvelureissulle valmistamaan kahden päivän juhlia kartanoon ja kun isäni kysyi tuleeko minusta ”oikea” kokki, niin vastasin kyllä. Hän lähetti minut 15-vuotiaana Ranskaan sisäoppilaitokseen opettelemaan keittämistä… Tässä välissä isoisäni ehti olla keittiömestarina Ranskassa ja oma isäni ravintoloitsijana Ruotsissa. Olen siis neljännen sukupolven keittäjä! Ranskalainen ruokakulttuuri on elämäntapa. Tätä haluan viedä eteenpäin ja myös itse nauttia siitä! Me elämme syödäksemme, muut syövät elääkseen, Bon appétit!