Bretagne & Normandia
Amandessa Ranskan ruoka- ja juomakulttuuri on kantava teema ja kaiken perusta, joten on sanomattakin selvää, että sen esitteleminen myös syvemmin on asia, jonka ilomielin haluamme asiakkaillemme tarjota. Tulevan vuoden aikana esittelemme laajemmin Ranskan eri viinialueiden ruokia sekä myös tietenkin jaloja juomia, joten tervetuloa matkalle kanssamme!
Toisena on vuorossa kaksi merellisen vaikutuksen alaista aluetta, Bretagne ja Normandia. Nämä alueet sijaitsevat vieretysten Englannin kanaalin varrella, luoteis-Ranskassa. Kumpikin on tunnettu runsaasta merellisten raaka-aineiden käytöstä, mikä on varsin ilmiselvää sijaintia ajatellen, mutta etenkin Normandia on tunnettu myös omenoistaan.
Viinillisesti ajatellen kumpikaan alue ei ole erityisen merkittävä tai tunnettu, mutta normandialaiset siiderit ja muut omenapohjaiset alkoholituotteet, kuten calvados, ovat tunnettuja myös meillä Suomessa.
Ruokakulttuurissa molemmat alueet ammentavat antimiaan runsaasta merellisestä tarjonnasta sekä täyteläisistä mauista. Normandian kohdalla puhutaan neljästä c:stä, jotka olennaisesti kuuluvat paikalliseen ruoanlaittoon eli kerma (Cream), calvados, siideri (Cider) ja camembert.
Amanden ruokalistalla lokakuussa tarjolla alkuruoaksi esimerkiksi kampasimpukkaa carpacciona sekä äyriäislautanen, pääruoaksi mm. sinisimpukoita kermaisessa calvadosliemessä sekä siiderissä haudutettuja porsaanposkia ja jälkiruokapuolella tietenkin camembertia. Tervetuloa maistamaan merellisiä herkkuja Amandeen!